Voor grootse plannen!

Laad- en loskade: werkzaamheden in volle gang

 

toekomst beeld laad- en loskade XL Businesspark Twente

Geluiden van scheepstoeters, een grote hijskraan, containeroverslag… Medio 2014 is dit werkelijkheid nabij het Twentekanaal bij XL Businesspark Twente. De laad- en loskade is dan een feit.

De werkzaamheden voor de laad-en loskade zijn momenteel in volle gang. Graafmachines scheppen het zand om en egaliseren het terrein dat zich over een lengte van 350 meter uitstrekt. Minister Melanie Schultz gaf 28 november het feestelijke startschot voor de aanleg van de kade. Lees het nieuwsbericht daarover.

Onderdeel van het werk is ook de aanleg van een zware fundering voor de Container Terminal Almelo, na Hengelo de tweede Twentse containerhaven die wordt ontwikkeld. Want naast vervoer over water vindt ook containeroverslag in de toekomst plaats

Vervoer over water wordt erg belangrijk voor het businesspark. De goede ontsluiting over water is essentieel voor ondernemers die zich op het bedrijventerrein willen vestigen. Dat zag ook olieproducent Eurol. De komst van de laad- en loskade bij XL Businesspark Twente was voor hen van doorslaggevend belang. Lees het nieuwsbericht over de komst van Eurol.

VirtuScope en Archivision maakten speciaal voor de festiviteiten op 28 november een toekomstbeeld van de laad en loskade. Bekijk ook de animatie, vertoond op die dag, met een toekomstanimatie van de laad- en loskade.

 

< terug naar het overzicht

Port of Twente

Port of Twente: een samenwerkingsverband van Twentse (transport) ondernemers, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen om de Twentse economie te versterken door het creëren van meer werkgelegenheid in de logistiek. Het doel? Twente een plek bezorgen in de top 3 van logistieke hotspots van Nederland.

port-of-twente

> Bekijk de website