Voor grootse plannen!

Alle ruimte voor ambities op XL Businesspark

Combi Terminal Twente (CTT) timmert hard aan de weg. Naast op- en overslagterminals in Hengelo, Rotterdam en Bad Bentheim (D) heeft CTT binnenkort namelijk ook in Almelo een eigen vestiging. De moderne inlandterminal werkt momenteel hard aan de bouw van hun nieuwe vestiging op XL Businesspark Twente.

Goed op schema
In september is gestart met de eerste bouwwerkzaamheden en inmiddels is de bouw in volle gang. De kraan is in opbouw en ook het kantoorpand begint vorm te krijgen. De verwachting is dat in april gestart kan worden met proefdraaien. “Dat is gelukkig ruim op tijd," stelt Anne-Ruth Scheijgrond, commercieel manager bij CTT. Vanaf oktober gaan de sluizen in Delden en Hengelo in groot onderhoud, wat betekent dat de locatie in Hengelo 35 dagen niet gebruikt kan worden. “We hebben onze nieuwe locatie in Almelo dan dus hard nodig!

Transport van de toekomst
Transport over water heeft de toekomst. Niet voor niets stimuleren het Rijk en de provincie Overijssel vervoer over water. Zo komt er een tweede sluiskolk in Eefde en wordt het Twentekanaal verruimd. Niet gek, als je bedenkt dat transport over water veel minder CO2 uitstoot dan het wegvervoer. Zo kunnen met één schip 104 containers tegelijkertijd richting Rotterdam worden vervoerd. Dat scheelt 104 ritjes met een vrachtwagen naar Rotterdam! “Een mooie bijkomstigheid is dat je bij transport over water geen last hebt van files. Hierdoor kun je het transport veel beter plannen." Deze voordelen hebben ervoor gezorgd dat de binnenvaart de afgelopen jaren flink is gegroeid.

Nieuwe kansen
Dat de vestiging in Almelo nieuwe kansen biedt mag duidelijk zijn. "Met onze vestiging in Almelo hoeven we één sluis minder te passeren. Dit betekent een kleiner risico op vertragingen. Met een extra vestiging in Almelo zitten we bovendien wat dichter bij het noorden. Voor sommige klanten kan dat net de doorslag geven." In Almelo heeft CTT ook de ruimte om containers die aankomen op de terminal te laten staan en is er dus veel meer ruimte voor warehousing. Containers kunnen worden opgeslagen en op afroep opgehaald worden. Ook kunnen ze vanaf de teminal gelijk op het schip worden gezet. "We denken dat ons leveringsgebied door onze extra vestiging op termijn verder uitgebreid wordt." Maar de vestiging van CTT biedt ook kansen voor de verdere ontwikkeling van XL Businesspark. De aanwezigheid van een containerterminal is een groot pluspunt voor grote distributiecentra zoals Timberland, die zich al op het park gevestigd heeft.

In samenwerking met Port of Rotterdam verzorgt CTT containertransporten naar Twente, Duitsland en vele andere Europese eindbestemmingen. De activiteiten van CTT zijn optimaal afgestemd op de behoeftes van Port of Rotterdam. CTT kijkt uit naar de opening van haar nieuwe vestiging in Almelo. "Met onze nieuwe terminal in Almelo geven wij als inlandterminal zowel de Rotterdamse ambities als die van onszelf óók in Twente letterlijk en figuurlijk alle ruimte," besluit Anne-Ruth Scheijgrond.

< terug naar het overzicht

Port of Twente

Port of Twente: een samenwerkingsverband van Twentse (transport) ondernemers, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen om de Twentse economie te versterken door het creëren van meer werkgelegenheid in de logistiek. Het doel? Twente een plek bezorgen in de top 3 van logistieke hotspots van Nederland.

port-of-twente

> Bekijk de website