Voor grootse plannen!

Knappe staaltjes van Buiting

Kunstwerken zijn het, de staalconstructies die Buiting realiseert voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Sierlijke perronoverkappingen, bijzondere dak- en gevelconstructies, en andere constructieve hoogstandjes in staal. Vakwerk van XL klasse. XL Businesspark Twente is sinds 2009 een toepasselijke productielocatie voor Buiting, ook nu uitbreiding wenselijk is.

Toegevoegde waarde
Buiting Machinebouw Staalconstructie heeft het portfolio goed op de rails. Dat omvat veel meer dan de eigentijdse perronoverkappingen voor NS Stations/ProRail, ondermeer in Utrecht, Alkmaar, Groningen en Gouda. Ook in de utiliteitsbouw vinden staalconstructies van Buiting hun weg; van sporthallen tot industriële bordes-constructies, van scholen tot medische centra. Voor Medisch Spectrum Twente realiseerde Buiting bijvoorbeeld de complete staalconstructie. Zo is elke opdracht een uitdaging. Neem de grootste fietsenstalling van Europa, die in Utrecht zal verrijzen. De geplande dakconstructie met een futuristische uitstraling, wordt gerealiseerd door Buiting.

Rode draad
Bij alle veelzijdigheid is dit de rode draad: Buiting staat voor staalconstructies met toegevoegde waarde. Bijvoorbeeld een staalconstructie achter een vliesgevel, of een bijzondere luifel. Bijzondere projecten, die vaak ook gepaard gaan met bijzondere logistieke uitdagingen in de projectorganisatie. Zoals de nachtelijke levering van tonnen staal voor de bouw van winkelunits binnen in een bestaand monument, hartje Amsterdam, Damrak.

Groei en ruimte
De orderportefeuille is, zeker gezien de nog steeds wat stroeve markt, redelijk gevuld. De staalconstructies waarmee Buiting zich onderscheidt zijn voor 90% bouwgerelateerd. De opdrachten worden gaandeweg complexer en omvangrijker, en vergen dan ook meer productie- en werkruimte. En dat is steeds lastiger binnen de bestaande productiefaciliteiten.
Daarbij wil Buiting altijd kunnen voldoen aan de vraag van de klanten. Méér dan dat: het bedrijf is alert op kansen om extra waarde te creëren bij de realisatie van projecten. Meerwaarde die mede ontstaat door dingen beter te doen, efficiënter en creatiever.

Meters en kranen
Naast de hoofdvestiging in Broekland heeft Buiting sinds 2009 een tweede productievestiging, op XL Businesspark Twente. Deze hallen (5.000 m2) werden te krap voor de groei en de steeds complexere constructies. Het gaat niet alleen om meters, maar ook om kranen. De ‘oude’ kraancapaciteit is niet berekend op de steeds zwaardere lassamenstellingen en constructieonderdelen. Reden voor de bouw van een extra hal van 2.000 m2. Daarin zijn ook nieuwe, zwaardere kranen voorzien. Gezamenlijk tillen deze 16-tons kranen constructieonderdelen van meer dan 30 ton. De nieuwbouw is ook een stuk hoger dan de bestaande hallen. Dat geeft ruimte voor de steeds grotere projecten, want groter is een duidelijke trend. Concreet voorbeeld: de opdracht voor een gecombineerde fiets- en voetgangersbrug voor Zwolle. Dat is met een lengte van bijna 60 meter, met recht een XL brug. De diverse onderdelen/componenten, zijn uitgelegd/gepast, waarna de brug in zijn geheel werd samengesteld in de nieuwe hal. Vervolgens is de brug op locatie in Zwolle (Blaloweg) afgewerkt en geplaatst. 

Soepel traject
De bouw van de nieuwe hal op de productielocatie van Buiting is voorspoedig verlopen. Met dank aan de constructieve samenwerking met de gemeente: de bouwvergunning lag er binnen vier weken. Buiting heeft veel werk in eigen hand kunnen houden, vanaf de tekening tot de bouw. Na de start in week 22 is kort na de bouwvak, op 19 september de nieuwe hal feestelijk opgeleverd. Met de uitbreiding heeft Buiting Almelo nu een totale productieruimte van 7.000 m2. Dat brengt de een totale productieruimte - samen met de vestiging in Broekland - op 15.000 m2.

Het succes van Buiting is tekenend voor de positieve ontwikkelingen rond XL Businesspark Twente.

 

< terug naar het overzicht

Port of Twente

Port of Twente: een samenwerkingsverband van Twentse (transport) ondernemers, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen om de Twentse economie te versterken door het creëren van meer werkgelegenheid in de logistiek. Het doel? Twente een plek bezorgen in de top 3 van logistieke hotspots van Nederland.

port-of-twente

> Bekijk de website