Voor grootse plannen!

Minister Schultz geeft startsein laad- en loskade XL Park

 minister Schultz in gesprek met Tom Egbers

De grootste binnenhaven van Nederland, in 2015 350 vrachtwagens per dag minder door vervoer over water, de Twente-Maxx een nieuw in Twente ontwikkeld binnenvaartschip met extra vrachtcapaciteit, een grote laad- en loskade op het XL Businesspark Twente...

De ambities van Twente gonsden donderdag 28 november in het passagiersschip waar bestuurders en ondernemers kennis namen van alle nieuwe plannen tijdens het evenemen 'Logistiek Twente, voortvarend in beter benutten'. Het event was een initiatief van XL Businesspark Twente, Regio Twente, Port of Twente en het ministerie van I en M.
Bekijk een impressie van deze feestelijke dag.

XL Businesspark Twente sluit contracten met Eurol en Combi Terminal Twente
XL Businesspark Twente sloot tijdens het evenement ook nog eens contracten met twee grote bedrijven die kiezen voor het bedrijventerrein: Eurol en Combi Terminal Almelo, een dochter van Combi Terminal Twente.

Minister onder de indruk van Twentse doortastendheid
Minister Schultz was er als eregast getuige van. Ze blijkt onder de indruk van de Twentse doortastendheid. "Je komt dit type ondernemerschap maar in weinig regio's tegen. Ik vertel het voorbeeld van Twente vaak bij mijn bezoeken in de rest van het land."

Miljoenen voor verdieping Twentekanalen, aanleg laad- en loskade en verbreding A1
De minister kwam niet met lege handen. Ze bracht enkele tientallen miljoenen mee voor onder meer verdieping van de Twentekanalen, de aanleg van de laad- en loskade van het XL Businesspark Twente - waar de minister het feestelijke startsein voor gaf- en verbreding van de A1.

Convenant beter benutten
Met 31 Twentse bedrijven sloot ze daarnaast een convenant om het vervoer over weg voor een substantieel deel te verleggen naar vervoer over water. In 2020 moet die overeenkomst leiden tot een afname van 900 vrachtwagens op de Twentse snelwegen. Hun vrachten worden dan via de Twentekanalen vervoerd.

Twente in top 3 Nederlandse vervoersregio's
Na een boottocht over de Twentekanalen waarin Tom Egbers de initiatiefnemers van de verschillende projecten interviewde, stapten de gasten bij Combi Terminal Twente in Hengelo van boord. Het beeld van Twente in de top 3 van Nederlandse vervoerregio's heeft vanaf nu iedereen scherp op zijn netvlies.
TC Tubantia plaatste er een artikel over op de voorpagina.

 

< terug naar het overzicht

Port of Twente

Port of Twente: een samenwerkingsverband van Twentse (transport) ondernemers, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen om de Twentse economie te versterken door het creëren van meer werkgelegenheid in de logistiek. Het doel? Twente een plek bezorgen in de top 3 van logistieke hotspots van Nederland.

port-of-twente

> Bekijk de website