Voor grootse plannen!

Tuinkussenproducent Madison zit goed op XL Businesspark Twente

Polen, Duitsland, Wierden of Almelo? Dat waren enkele vestigingsopties voor het Almelose tuinkussenproducent Madison. De oude locatie - Einsteinstraat in Almelo - werd te klein voor het familiebedrijf, verhuizing is noodzakelijk. Omdat de productie grotendeels in Polen plaatsvindt, was een bedrijfsverplaatsing naar Polen een overweging. Maar XL Businesspark Twente heeft een sterkere kaart. En het is prettig dicht bij huis …

Logische keuze
XL Businesspark Twente ligt nabij de Duitse grens, biedt ruime kavels, heeft een goede opzet en is uitstekend bereikbaar. Ook via water, wat handig is voor de aanvoer van containers vanuit Hengelo. Voor Edwin van de Keuken en zijn zus Yvonne Derksen-Van de Keuken, eigenaars van Madison, biedt XL Businesspark Twente sterke argumenten. Dat gaat verder dan de gunstige ligging; ook de voordelen van een adequaat parkmanagement tellen mee. Zoals professionele gebiedsbeveiliging en de collectieve bluswatervoorziening (de grootste van Nederland). “Die zaken vinden wij belangrijk. En als je om je heen kijkt, is XL Businesspark Twente gewoon de mooiste locatie. Bovendien is het fijn om te kunnen wonen waar je werkt; wij willen niet weg uit Almelo.”

We zitten goed
Madison bouwt het nieuwe distributiecentrum met kantoor op een zichtlocatie langs de A35, op het voormalige ADA terrein. Daar verrijst een nieuw bedrijfspand met een fraaie lange glaswand aan de voorgevel. Ook op de strook grond aan de achterzijde heeft Madison een exclusieve optie aangekocht . In totaal gaat dat over zo’n 23.000 m2 (optie 8.000 m2), ruim genoeg voor eventuele verdere groei. Al is groei niet direct het doel, stelt Van der Keuken: “We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken. Maar waar we nu zitten, is wat we nu nodig hebben.” Dat zit dus wel goed voor Madison, bovendien in prima gezelschap met Vivochem als naaste buur.

Compliment voor gemeente
Jan Geerdink, directeur XL Businesspark Twente, is blij met de komst van Madison. “Zij hebben een prachtige locatie. Het is goed voor de ontwikkeling van ons XL Businesspark Twente en voor de hele regio”. Eind januari 2016 moet voor Madison alles operationeel zijn. Aan de samenwerking met de gemeente zal dat niet liggen. Edwin van der Keuken: “Onze complimenten voor de Gemeente Almelo, het traject loopt heel soepel.” Ook wethouder economische zaken, Michel Kotteman, is blij met de keuze van Madison. Mede om het positieve effect voor de werkgelegenheid in Almelo.

< terug naar het overzicht

Port of Twente

Port of Twente: een samenwerkingsverband van Twentse (transport) ondernemers, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen om de Twentse economie te versterken door het creëren van meer werkgelegenheid in de logistiek. Het doel? Twente een plek bezorgen in de top 3 van logistieke hotspots van Nederland.

port-of-twente

> Bekijk de website