Voor grootse plannen!

VDR Bouwgroep plant nieuw logistiek centrum

Het gaat goed met de ontwikkeling van XL Businesspark Twente als logistieke hotspot. Naast de voortgaande optimalisering van infrastructurele voorzieningen, dienen zich ook steeds meer partijen aan. Zoals VDR Bouwgroep, specialist in de ontwikkeling en realisatie van (logistieke) bedrijfshuisvesting. De voorbereidingen zijn gestart voor de realisatie van een nieuw logistiek centrum, pal naast de nieuwe containerterminal van CTT. VDR Bouwgroep hoopt binnenkort rond te zijn met de eerste gebruikers.

Toplocatie, ook internationaal
Het logistieke centrum dat VDR Bouwgroep wil realiseren omvat circa 20.000 m2, inclusief kantoorruimte. De kavel, totaal 30.000 m2, grenst aan de locatie van de nieuwe containerterminal van CTT. Toekomstig samenspel tussen beide buren ligt voor de hand. Containers die per schip bij de CTT terminal aankomen kunnen bijvoorbeeld afgehandeld worden in het logistieke centrum. “Je kunt ze bij wijze van spreken over het hek doorgeven.” Dat zegt Marcel Bisseling, commercieel manager bij VDR Bouwgroep. Hij is enthousiast over XL Businesspark Twente. “Dit is een fantastische locatie met veel potentie. Ook interessant voor grote spelers op de internationale logistieke markt. Voor multinationals geldt heel Nederland als één logistieke hotspot. Almelo heeft dan misschien wel een pré ten opzichte van de usual suspects.” Als pluspunten noemt Bisseling de ruimte, de ligging aan het Twentekanaal, de bereikbaarheid, het arbeidspotentieel en het groeiend aanbod logistieke faciliteiten.

Logistieke expertise
VDR Bouwgroep is een succesvolle en maatschappelijk betrokken bouwonderneming. Het Deventer bedrijf opereert landelijk in diverse sectoren. Haar specialisme is de ontwikkeling en realisatie van bedrijfshuisvesting, zowel in de logistieke sector als bedrijfsspecifiek. VDR Bouwgroep is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van diverse logistieke centra, ondermeer in Venlo (twee locaties), Zwijndrecht en Apeldoorn. Al deze logistieke centra zijn of worden BREEAM-gecertificeerd. Het bedrijf heeft een eigen BREEAM-expert in huis, die de klant het gehele traject kan begeleiden naar de duurzaamheidscertificering. De expertise en ervaring van het bedrijf komen natuurlijk ook ten goede aan de ontwikkelingen op XL Businesspark Twente. De invulling en definitieve uitvoering van het logistieke centrum worden bepaald door de wensen en bedrijfsactiviteiten van de potentiele eindgebruikers.

Werkgelegenheid: boost
Een nieuw logistiek centrum betekent een boost voor de regionale werkgelegenheid, beaamt Bisseling. “Het zal tientallen, mogelijk honderden banen kunnen opleveren. De werkgevers kunnen rekenen op arbeidskrachten met een gezond arbeidsethos; de regio staat bekend om de betrouwbare, harde werkers.”
Met andere woorden: laat het maar gebeuren, de seinen staan op groen. Marcel Bisseling heeft er, namens VDR Bouwgroep, alle vertrouwen in. Hij verwacht dat “het in de loop van 2016 zal gaan gebeuren. Daar houden wij al rekening mee in onze planning.”

Meer weten? Geïnteresseerd?
Ondernemers en bedrijven die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden rond het nieuwe logistieke centrum kunnen contact opnemen met Marcel Bisseling, commercieel manager VDR Bouwgroep, via m.bisseling@vdrbouwgroep.nl of 06-51277121.

Kort bedrijfsprofiel
Het verhaal van VDR Bouwgroep start in 1902 als Jan Berends in Deventer begint als zelfstandig aannemer. Het bedrijf groeit gestaag en krijgt in 1950 een nieuwe eigenaar: Piet van de Raadt. Onder de naam P.A. van de Raadt Bouwbedrijf groeit het bedrijf door. In 1973 volgt verdere uitbreiding met Metabouw Formulebouw, dat landelijk grote bekendheid verwierf door de unieke geïntegreerde aanpak van bouwprocessen. Bij zijn afscheid in 1983 zet Van de Raadt de ‘Stichting P.A. van de Raadt Verenigde Bedrijven’ op, waarin hij de aandelen van het bedrijf onderbrengt. Het bestuur van deze Stichting bestaat tot op de dag van vandaag grotendeels uit medewerkers van het bedrijf. Deze collectieve vorm van werknemersparticipatie heeft als doel het borgen van de continuïteit van het bedrijf als gezonde en bloeiende onderneming.

Voor VDR Bouwgroep is procesbeheersing een essentiële tool, ook bij de ontwikkeling en realisatie van huisvesting voor logistieke ondernemingen. De huisvestingsvraag van de klant is het uitgangspunt voor een praktisch advies op maat, gebaseerd op kennis en inleving in het specifieke bedrijfsproces. Drie kernwaarden schragen het succes: transparante samenwerking, uitstekende voorbereiding en betrouwbaarheid.

< terug naar het overzicht

Port of Twente

Port of Twente: een samenwerkingsverband van Twentse (transport) ondernemers, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen om de Twentse economie te versterken door het creëren van meer werkgelegenheid in de logistiek. Het doel? Twente een plek bezorgen in de top 3 van logistieke hotspots van Nederland.

port-of-twente

> Bekijk de website