Voor grootse plannen!

ViVoChem: extra kavel voor uitbreiding

Sinds ViVoChem in 2015 de tweede productiehal succesvol in gebruik nam, staan de ontwikkelingen niet stil. Met de verwerving van een extra kavel, a 1 ha, speelt het bedrijf in op de dynamiek van de hectische grondstoffenmarkt. “De verwachting is dat de markt blijft groeien en dat de ontwikkelingen steeds meer gaan in de richting van de groene chemie. ViVoChem en de BÜFA-Groep groep spelen daar op in.” Dat stelt Managing Director Ronald IJzer van ViVoChem. Hij verwacht positieve effecten voor het bedrijf, de regio en uiteraard XL Businesspark Twente.  
 
 
 
Meer ruimte
ViVoChem, onderdeel van de BÜFA-Groep, vestigde zich in 2011 op XL Businesspark Twente, en startte met één opslaghal. De ontwikkeling ging voorspoedig, en in 2015 werd de tweede hal gerealiseerd. Het is nu al duidelijk dat meer ruimte noodzakelijk wordt, gezien de hectische ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt. “Ook voor de groene, duurzame chemie, gaat het snel.”, licht Ronald IJzer toe. Reden om een nieuwe kavel te verwerven op XL Businesspark Twente. “Voor opslag, beheer en handling van de chemicaliën, hebben we straks meer ruimte nodig, zoals afvulhallen en andere faciliteiten. Dat zal richting 2019-2020 klaar moeten zijn.” 
 
Positieve effecten
De voortgaande uitbreiding van ViVoChem heeft positieve effecten voor de regionale economie; dat betreft niet alleen de tijdelijke bouwactiviteiten en toeleveringsdiensten, maar ook de vraag naar nieuwe medewerkers. Ronald IJzer verwacht dat “het personeelbestand aanzienlijk zal groeien.” 
De keuze voor XL Businesspark Twente bewijst zich als een win-win situatie. Immers, ViVoChem profiteert van de sterke kenmerken van het bedrijventerrein. Zoals de gunstige situering, hoogwaardige voorzieningen, ondermeer voor veiligheid, brandpreventie en brandbestrijding. Ook de bereikbaarheid over water is een logistiek pluspunt, vindt Ronald IJzer. “Door de haven zal XL Businesspark Twente een grote groei doormaken.” Aldus de Managing Director van ViVoChem.
 
Logistiek maatwerk
De BÜFA-Groep heeft ruim 130 jaar ervaring in innovatieve oplossingen voor distributie, handling en opslag van chemische grondstoffen, en ontwikkelt en produceert een eigen gamma aan was- en reinigingsmiddelen die ViVoChem distribueert in de Benelux. Verder legt ViVoChem zich steeds meer toe op Warehousing diensten, voor zowel vaste stoffen als vloeibare producten. De vloeistoffen kan het bedrijf ook naar behoefte afvullen. 
< terug naar het overzicht

Port of Twente

Port of Twente: een samenwerkingsverband van Twentse (transport) ondernemers, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen om de Twentse economie te versterken door het creëren van meer werkgelegenheid in de logistiek. Het doel? Twente een plek bezorgen in de top 3 van logistieke hotspots van Nederland.

port-of-twente

> Bekijk de website