Voor grootse plannen!

Vivochem: groei in warehousing

Het gaat goed met Vivochem op XL Businesspark Twente. De dit voorjaar in gebruik genomen tweede productiehal betekent een verdubbeling in capaciteit. Dat biedt ruimte voor groei voor deze specialist in opslag en distributie van chemicaliën. Meerdere succesfactoren spelen een rol… 

Vivochem startte in 2012 op XL Business Park Twente met één opslaghal. De kavel was gekocht op de groei, de bouw van een tweede hal was dus een soepel traject. Zeker omdat de bouwvergunning en milieuvergunning ook al aan boord waren. Na een vlotte bouwperiode staat er een mooi resultaat: de nieuwste bedrijfsruimte meet 2.500 m2, en is 14 meter hoog. De nieuwbouw omvat ook een emballage-/verpakkingshal á 500 m2 en 8,5 m hoog.

Logistiek maatwerk
Vivochem legt zich steeds meer toe op Warehousing diensten. Ofwel: logistiek maatwerk voor opslag, beheer en distributie van chemische stoffen, zowel vaste stoffen als vloeibare producten. De vloeistoffen kan het bedrijf ook naar behoefte afvullen. Uiteraard voldoet Vivochem aan alle gelden veiligheidsvoorschriften en wettelijke certificeringen voor deze activiteiten (HACCP, ISO e.d.)

Hoogwaardige voorzieningen
De Warehousing activiteiten groeien sterk sinds Vivochem opereert vanaf XL Businesspark Twente. De gunstige locatie draagt daar zeker aan bij. Succesfactoren zijn ondermeer de XL ruimte en uitstekende ligging aan de snelweg. Doorslaggevend zijn verder de hoogwaardige voorzieningen, ondermeer voor veiligheid, brandpreventie en brandbestrijding. Er is een geavanceerde sprinklerinstallatie (verplicht bij de opslag van gevaarlijke stoffen), die aangesloten is op de Centrale Bluswatervoorziening van het XL Park.

Werken op zichtlocatie
Met de groeiende activiteiten breidt ook het personeelsbestand uit; er werken inmiddels 55 mensen bij Vivochem. Zij werken met plezier op deze mooie zichtlocatie. Zij zorgen ervoor dat de duurzame vrachtwagens (types Euro 5) dagelijks op weg gaan naar bestemmingen in binnen- en buitenland (o.a. België en Duitsland).

< terug naar het overzicht

Port of Twente

Port of Twente: een samenwerkingsverband van Twentse (transport) ondernemers, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen om de Twentse economie te versterken door het creëren van meer werkgelegenheid in de logistiek. Het doel? Twente een plek bezorgen in de top 3 van logistieke hotspots van Nederland.

port-of-twente

> Bekijk de website